Hogyan és mikor cseréljem ki a vermikulit lapokat?

Mi az a vermikulit?

A vermikulit (más néven kandalló belső vagy belső kandallóburkolat) a rossz hővezető képessége miatt tökéletes védelmet jelent a kandallód számára a hő ellen. Pont ezért használják a szakemberek ezt az anyagot, hiszen kiváló tűzálló égéstérbelső, sűrűn használt kandallók és kályhák esetében. A vermikulit hőálló lap azbeszt mentes és nem mérgező. Karbantartást körülbelül 3 évente igényel, de ezt elég csak akkor kell elvégezni, ha a kandallóban vagy a kályhában a vermikulit szigetelő tábla mögött a fémtest láthatóvá válik (kitöredezik). A vermikulit táblának előnye még, hogy jól formálható.

Honnan tudom, hogy itt az idő?

A legalább 3 éves kandallóknál fontos alaposan szemügyre venni a kandalló belsejét és a kandallóbelső (avagy vermikulit-lapok) állapotát. Ha repedést látsz, akkor lehet lelkiekben készülődni, hogy hamarosan cserélni kell őket, de nem kell pánikba esni – azt elég akkor, amikor az alatta lévő fémtest már szabadon van. 😀

Mindenesetre nem érdemes sokáig húzni a sérült lapok cseréjét. A méretre vágott lapokat könnyedén meg tudod rendelni, a kandallobelso.hu weboldalról, így egyetlen vermikulit lap cseréje is költséghatékonyan megoldható. Az oldalon található kalkulátor segítségével fel tudod mérni, hogy mekkora összegre számíthatsz és egy gombnyomással elindíthatod a rendelési folyamatot.

Hogyan jutok új vermikulit laphoz?

1. Kattints a Rendelés menüpontra vagy erre a linkre: http://kandallobelso.hu/rendeles/

2. A kalkulátor segítségével ki tudod számolni, hogy a számodra szükséges paraméterekkel rendelkező vermukulitlapok mennyibe fognak kerülni.

3. Ha az összes megfelelő, akkor ellenőrizd le, hogy megadtad-e az érvényes telefonszámodat és az érvényes email címedet, hiszen munkatársunk csak ezek segítségével tudja fogadni a megrendelésedet. (Ezeket az adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, nem adjuk ki 3. fél számára)

4. Sikeresen megadott adatok esetén:

  • kapsz egy visszaigazoló emailt a megrendelésedről
  • munkatársunk 1-2 munkanapon belül telefonon fog keresni pontosabb személyes egyeztetés céljából (mert szeretünk biztosra menni 

    (Amennyiben nem kaptál emailt, vagy elmarad a megkeresés kérlek mindenképp próbálkozz újra a felületen vagy keress bátran a weboldalon megadott telefonszámon)

A tűztérbélés (vermikulit) cseréje

Ha tűzszigetelő lap (igen, így is szokták hívni a vermikulit lapokat) elhasználódott, házilag, különösebb szakértelem nélkül is ki tudod egyszerűen cserélni. Ha rendelkezésre állnak az új, épp, méretre vágott lapok, akkor otthon már csak be kell helyezni őket a helyükre és kész is vagy.

Készítettünk egy rövid összefoglalót videót képekben a folyamatról: